RSS

Al - Kisah Rakan

Sunday, March 13, 2011

Al - Kisah...Satu Rindu

 


Album : Semesta Bertasbih
Tajuk : Satu Rindu
Munsyid : Opick Feat Amanda

Hujan teringatkan aku
Tentang satu rindu
Dimasa yang lalu
Saat mimpi masih indah bersamamu

Terbayang satu wajah

Penuh cinta penuh kasih
Terbayang satu wajah
Penuh dengan kehangatan
Kau ibu Oh ibu

Alloh izinkanlah aku

Bahagiakan dia
Meski dia telah jauh
Biarkanlah aku
Berarti untuk dirinya
oh ibu oh ibu kau ibu

Terbayang satu wajah

Penuh cinta penuh kasih
Terbayang satu wajah
Penuh dengan kehangatan
Kau ibu

Terbayang satu wajah

Penuh cinta penuh kasih
Terbayang satu wajah
Penuh dengan kehangatan
Kau ibu oh ibu kau ibu
oh ibu oh ibu

Hujan teringatkan aku

Tentang satu rindu
Dimasa yang lalu
Saat mimpi masih indah bersamamu
Kau ibu kau ibu kau ibu


Mendayu-dayu lagu ini. Sungguh m'nyentuh hati nurani fizi sebagai insan biasa. M'sia mana yang x buat salah kan?. Fizi pun tidak t'kecuali...kadang2 dalam keterlanjuran p'cakapan & p'buatan mkin ada m'buatkan ibu terasa. Maaf fizi ibu...fizi banyak b'dosa pada ibu.

"ibu"..insan yang x pernah kenal erti lelah dan putus asa dalam m'jaga kita. Mungkin kita lupa dan alpa...ibu yang banyak m'didik dan m'jaga kita s'hingga besar. 



Dalam terlanjur p'buatan & p'cakapan...m'kin tanpa kita sedari telah m'buatkan ibu terasa & t'makan hati. Jangan kita lupa..."Dalam marah ibu bila kita buat salah...ada jugak k'maafan yer...Dalam ketegasan ibu m'gajari kita...ada jugak rasa pilu yer"

Jadi kita sebagai anak jangan amik peduli sangat dengan karenah ibu sendri...sudah sekian lama dia m'didik & m'jaga kita s'hingga besar...mkin dah sampi masa yer kita m'jaga yer kembali...kita slalu marah2 & m'rungut dengan karenah ibu...tapi...pernahkah dia merungut semasa m'besarkan kita...


Semasa masih d'berikan peluang & ruang oleh Allah S.W.T...sama2 lah kita manfaati yer...jaga hati & perasaan ibu kita. Jangan s'sekali kita m'buatkan mereka t'rasa lagi. Tapi...kita juga m'sia biasa kan?...jika sudah t'lanjur buat mereka terasa...renung2kan diri kita...mkin ada salah yang kita x nampak. 



"JANGAN KITA LUPA...SYURGA ITU DI BAWAH TAPAK KAKI IBU"


HM : sama2 lah kita muhasabah diri sendiri...pernahkan kita buat ibu terasa?...jika ada...ambik sedikit masa untuk m'mohon kemaafan. (^_^)
sambil2 bace tu...tlg lh klik2 iklan yg ad tu yer...dapat jgk fizi sikit income..mekasih yer...
- sila bagi komen anda kat blog komen kat bawah tu yer...

2 comments:

♕ Mr.IX ♂ said...

msk blog ni terus kuar link download satu rindu kat IDM, terus download dengar..hehe

Hafizi@Online said...

hehe...mnt k lagu tu...aku mnt lh...best wase...byk mkne yg ingin d smpaikn...huhu (^_^)

Post a Comment