RSS

Al - Kisah Rakan

Friday, November 26, 2010

Al - Kisah...Menjana Pendapatan Melalui Nuffnang Dan Google Adsense

assalamualaikum...kali ini fizi nak kongsi ngan korang cara-cara nak menjana pendapatan melalui internet. lebih tepat lagi melalui blog anda tu...huhu. yelah...daripada korang duk post macam-macam...tapi xdapat hasil. baik korang bace post fizi ni...lepas ni bley buat jugak...dapat duit ckit-ckit...huhu.

nak dapat duit melalui blog ni korang kena rajin lah...kena rajin letak post2 menarik dalam blog, kena rajin cari follower dan kena rajin cari cara tuk dapat duit lbey...huhu.

fizi xde la tahu sume pasal nak cari duit kot blog ni. cikit2 tahu lah..tapi nak kongsi lah ngan korang. kan x elok kedekut ilmu...korang pun kalau ada cara lain kongsi2 lah jugak ngan fizi...huhu.

fizi pun baru lagi dalam dunia blog-blog ni. tapi setakat ni..fizi dah buat dua cara tuk dapat duit :




sebelum apa-apa korang kena daftar dulu lah dengan nuffnang. isi lah apa-apa yang patut...fizi nak cerita sangat pun x berapa fasih. so, kalau korang nak jelas lagi fizi share link tutorial nak daftat nuffnang

fizi setakat ni alhamdulillah lah...walaupun baru jer bertapak dalam dunia blog2 ni..fizi dah ada sedikit-sebanyak income...huhu. terima kasih lah kat korang yang duk klik2 iklan kat blog fizi tu. banyak2 kan lagi klik yer...hehe.

ni lah yang fizi dah dapat :


- alhamdulillah...ada lah ckit2 rezeki tuk anak-beranak...haha



xd lah banyak sangat...tapi duit tu akan bertambah bila setiap kali pelawat klik iklan nuffnang. korang pun...nak duit cam fizi dapat ni cepat2 lah daftar nuffnang...tunggu apa lagi...huhu. mungkin korang dapat lebih banyak dari fizi. mana tahu..

selamat mencuba..





satu lagi cara nak dapat duit melaui blog ialah dengan menggunakan Google Adsense. sama juga cam Nuffnang...korang jugak perlu daftar google adsense ni. korang isi jer semua maklumat yang dikehendaki di sini "registration"

lepas tu korang buka kat blog korang tuk ejas pasal google adsense ni.
  1. dashboard
  2. monitize
kat citu korang ejas lah pasal google adsense. ikut jer arahan yang  di arahkan tu. ikut jer semua sampai lah nak publish google  adsense ni kat blog korang. pilih nak letak kat mana.

bila korang dah pilih...tunggu lebih kurang 2-3 hari iklan google adsense akan keluar lah kat blog korang.

fizi dlu pernah ada akaun google adsense yang lama. tapi dah kena ban..hehe. nak tahu sebab ap...sebab fizi banyak klik sendiri daripada pelawat yang klik...hehe.

dulu fizi pernah dapat surat payment dari google adsense. tapi disebabkan dia dapat detect fizi banyak klik sendiri d'bekukan kan lah...hehe



- korang pun...bila dah banyak duit google adsense akan antar surat cmni lah...huhu



so, sebagai peringatan kat korang...jangan lah cuba2 nak klik sendiri. lain lah korang restart dulu modem korang sebelum tiap kali klik. dorang dapat detect coz no IP sama bila klik.

so, kalau korang xnak bagi no IP korang sama..korang perlu restart modem tu bila setiap kali nak klik...hehe.

selamat mencuba..



HM : kalau rajin...banyak bley dapat duit kot internet ni...huhu
sambil2 bace tu...tlg lh klik2 iklan yg ad tu yer...dapat jgk fizi sikit income...huhu. mekasih yer...
- sila bagi komen anda kat blog komen kat bawah tu yer... :-)

2 comments:

d_LA said...

wahhhh lebat gak tu walaupun msh baru...hebat adeq k.dla ni..tp jgn fraud click taw...abes rrrr nt trus dorang banned!

Hafizi@Online said...

tulah...fizi dah pernah kena ngan google adsense...xnak dh...haha

Post a Comment